• darkblurbg

Marijn Jansen (Voorzitter)

Hi! Ik ben Marijn Jansen, de voorzitter van Huurdersvereniging 'De Eerste Kamer'. Sinds April 2017 ben ik bezig geweest om een huurdersvereniging op te zetten voor alle DUWO huurders in Den Haag. Als voorzitter houd ik mij bezig met alle zaken die spelen binnen de vereniging. Daarnaast heb ik veel contact met de medewerkers van DUWO Den Haag. Ook ben ik actief op Centraal niveau waar we proberen samen te werken met de andere huurdersverenigingen van DUWO. Verder zit ik de bestuurs- en algemene ledenvergaderingen voor. Naast voorzitter ben ik student en onderwijsassistent op de Haagse Hogeschool. Hier studeer ik Human Resource Management, ik vind het erg interessant om bezig te zijn met het ondersteunen en adviseren van verschillende partijen. Verder reis ik veel naar mijn ouders in Veenendaal en ben ik actief bij een korfbalclub in Den Haag.

 

Kimber Miedema (Secretaris)

Hallo! Ik ben Kimber Miedema, architectuurhistoricus en bouwkundige in spe. Deze zomer zal ik mijn opleiding aan de Universiteit Leiden voltooien en zal ik in september mijn weg vervolgen aan de Haagse Hogeschool. Naast mijn studie in Leiden heb ik 3 jaar de functie van voorzitter mogen bekleden binnen Huurdersvereniging BRES. Samen met een medebestuurslid van BRES en de huidige voorzitter van De Eerste Kamer mag ik mij tevens mede-oprichter noemen van de Haagse huurdersvereniging. Nu ik mijn studie in Den Haag zal vervolgen, ben ik - opnieuw - gemotiveerd mij in te zetten voor de belangen van de Haagse DUWO-huurders. Ik acht mij met mijn ervaring en hernieuwde interesse capabel als nieuw bestuurslid.


Lara Kaptein (Penningmeester)

Hi! Ik ben Lara, en vanaf september de penningmeester van De Eerste Kamer. Ik studeer aan de Universiteit Leiden en zit in mijn eerste jaar van International Relations and Organizations. Verder ga ik volgend jaar beginnen met een extra studie, deeltijd Rechtsgeleerdheid, ook op de uni van Leiden. Lekker druk dus. Ik vind het ontzettend leuk dat ik deze kans heb gekregen om bestuurslid te worden van DEK. Om iets te kunnen betekenen in een vereniging die ook invloed op mijn leven heeft vind ik belangrijk. Penningmeester is natuurlijk een significante functie, maar ik zal er de tijd instoppen dat ik de job goed uitvoer. Kritisch als ik ben, gaat het geld vanzelfsprekend naar alleen correcte uitgaves. Verder kan ik genieten van een goed pilsje, hou ik van koken en experimenteren met recepten. Ik kijk uit naar september!  

 

Jesper Overeem (Externe Zaken)

Mijn naam is Jesper Overeem, en ik studeer en woon in Den Haag. Ik ben momenteel bezig met het afronden van mijn bachelorstudie ’international studies’ aan de universiteit Leiden, campus Den Haag. Vanaf volgend jaar zal ik naar alle waarschijnlijkheid de niewe master Governance of Sustainability gaan doen, eveneens in Den Haag gegeven door de universiteit Leiden. Naast mijn studie werk ik bij Bever (outdoorwinkel) en speel ik zaalvoetbal bij ZVV. In de weekenden geef ik ook nog scoutingleiding aan een groep kinderen van tussen de 5 en 7 jaar. Ik huur zelf een kamer in het Duwo pand aan de Asstraat, en zie binnen mijn gebouw al ruimte voor flink wat verbeteringen. In het bijzonder zou ik wat willen doen aan de interne cohesie binnen het gebouw. In mijn nieuwe functie hoop ik de woonsituatie van Duwobewoners te kunnen verbeteren. Ik hoop ook om een toegankelijk aanpsreekpunt te zijn voor zowel de huurders als Duwo. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het (nieuwe) bestuur onze gezamelijke woonervaring als Duwo-huurders te bevorderen. Ik ben vereerd dat ik deze rol namens onze leden mag uitvoeren, en ga mijn uiterste best doen. Jullie kunnen op mij rekenen.